Blog / Website updates

Geplaatst op 7 september 2015 om 21:00 u
Categorie: Website updates
Geplaatst op 7 september 2015 om 21:00 u
Categorie: Website updates

De website heeft na lange tijd weer eens een upgrade gekregen. Desktop en laptop gebruikers zullen weinig merken ervan maar voor tablet en smartphone gebruikers zal de website er nu heel anders uit zien. Zoomen en horizontaal scrollen is niet meer nodig, alle informatie wordt nu aangepast naar het scherm dat door jou wordt gebruikt. Of om het even samen te vatten, er wordt nu gebruik gemaakt van een responsief ontwerp.

Dit ontwerp had ik eigenlijk al vanaf het begin van de website willen gebruiken maar aangezien ik toen al mijn vrije tijd liever in het project deed stoppen in plaats van de website is het er toen niet van gekomen. Aangezien het project nu voltooid is had ik eindelijk weer wat extra tijd en heb ik ervoor gekozen alsnog het ontwerp van de website aan te passen. Het viel namelijk op dat ondanks het oude ontwerp toch een heel aantal mobiele gebruikers op de site kwamen. Dit kon ik natuurlijk niet negeren, daarom nu dit nieuwe ontwerp om het juist voor de mobiele gebruikers veel makkelijker te maken.

Met de desktop/laptop versie is niets mis, hier is dus niets aan gewijzigd. Maar aangezien het toch een flinke upgrade is heb ik wel 3 nieuwe plaatjes in de banner gezet die wat meer recent zijn om het toch ook weer wat leuker uit te laten zien.

Binnenkort zullen er weer wat updates van de quad komen, het weer zat een beetje tegen de afgelopen dagen. Maar er zijn toch weer een aantal ritjes gemaakt en heb ook eindelijk wat gegevens kunnen verzamelen onderweg.

Geplaatst op 17 april 2014 om 01:25 u
Categorie: Website updates
Geplaatst op 17 april 2014 om 01:25 u
Categorie: Website updates

Heb de website wat verbeterd. Was ik al eerder van plan maar aangezien ik de website zo snel mogelijk online wou hebben heb ik deze dingen even laten liggen. Dit zijn de dingen die verbeterd zijn.

- Nieuw fotoalbum. Ziet er hetzelfde uit maar werkt heel anders. Het oude fotoalbum was nogal traag bij het bladeren door de pagina's en kon niet echt een goed alternatief vinden. Heb dus maar zelf een gemaakt, veel minder code nodig en werkt minstens 5 keer zo snel. Ook is de kwaliteit van de miniaturen veel beter.
- Miniaturen naast de titels van alle berichten zijn nu ook echt miniaturen. Voorheen waren deze gewoon verkleind. Laadtijden in snelle weergave zijn hierdoor een stuk sneller. Heb van de miniaturen ook meteen links naar de bijbehorende berichten gemaakt.
- Het is nu op alle pagina's mogelijk om de afbeeldingen te vergroten, niet alleen in het fotoalbum.
- Paar kleine fouten hersteld.

Geplaatst op 31 maart 2014 om 21:31 u
Categorie: Website updates
Geplaatst op 31 maart 2014 om 21:31 u
Categorie: Website updates

Vanaf dat ik met het project ben begonnen heb ik al een aantal keren de vraag gehad of ik geen blog had voor het project te kunnen volgen. Heb er nooit een gemaakt omdat ik geen blog met een standaard template wou hebben en dus wist dat het een hele hoop tijd zou gaan kosten om er zelf een te maken. Heb ondertussen wel alles bijgehouden op forums, voor de Nederlanders en Belgen op China Quad en voor alle anderen in het Engels op DIY Electric Car. Hier verwees ik dan ook iedereen naar voor het project te kunnen volgen.

Maar nu we toch een tijdje verder zijn merk ik dat het op forums nogal lastig is om alles eens terug te kijken en een goed overzicht van alle informatie te kunnen houden van het hele project. Degenen die het project al vanaf het begin volgen zullen hier minder problemen mee hebben maar voor nieuwe volgers kan het natuurlijk lastig zijn om tussen alle berichten de informatie te vinden die ze zoeken. Ik zelf kijk ook wel eens graag terug naar wat ik al heb gedaan en vond het ook al erg lastig. En dus heb ik toch besloten om wat tijd op te offeren en een eigen blog te maken. Toch zo'n 3-4 weken mee bezig geweest aangezien ik alles (behalve het fotoalbum, maar wel flink aangepast) zelf heb gemaakt. Maar de website is nu dan eindelijk helemaal klaar.

Alle updates van het project zullen hier nu in het Nederlands en Engels worden geplaatst. Alles wat vanaf het begin van het project is gebeurd heb ik ook al in de blog gezet dus dit kan hier nu allemaal worden teruggelezen. Alle informatie, foto's en video's zijn nu dan ook makkelijk terug te vinden. Natuurlijk zal ik ook nog gewoon op de forums de updates blijven plaatsen zoals ik altijd al heb gedaan. Maar hier kun je nu dus naartoe voor alles in een duidelijk overzicht terug te vinden en ook om het project te volgen. Dit kan via de nieuwsbrief waar je je voor kunt aanmelden. En om maar een beetje met de tijd mee te gaan heb ik ook een Facebook pagina en een Twitter account gemaakt waar je de updates kunt volgen.

Ik zal waarschijnlijk binnen een week weer verder gaan met het project dus dan zullen er weer eens wat updates komen. Werd eigenlijk ook wel weer eens tijd, het project heeft jammer genoeg erg lang stil gelegen. Maar er zal zeer binnenkort dus eindelijk weer vooruitgang in komen.