Blog / Quad is goedgekeurd!

E-Streetquad Quad is goedgekeurd!

Quad is goedgekeurd!

Geplaatst op 30 juni 2015 om 23:38 u
Categorie: Keuring
Geplaatst op 30 juni 2015 om 23:38 u
Categorie: Keuring

Vandaag samen met mijn zus naar de RDW geweest voor de keuring van de quad. Wat later vertrokken dan de vorige keer aangezien ik toen erg lang heb moeten wachten. Nu waren we rond 7.40u daar.

E-Streetquad Quad is goedgekeurd!


We waren ook al vrij snel aan de beurt. Op het begin was het nog niet helemaal zeker of alles goed zou gaan. Had namelijk geen idee wat ze nog precies allemaal gingen nakijken. Er werden ook dingen gemeten die ik zelf nog niet had gemeten. Maar al snel leek het toch de juiste richting op te gaan. :)

Helaas hebben we tijdens de keuring geen foto's mogen maken aangezien er ook een of ander bekend Engels merk dat sportauto's maakt hun nieuwe model aan het testen waren. Was echt prachtig om te zien maar hierdoor kan ik dus niks laten zien van wat ze bij de keuring met de quad gedaan hebben. Ze hebben in ieder geval een paar dingen geprobeerd te meten, waaronder de spanning van de accu's, isolatieweerstand tussen +, - en het frame en ook of alle componenten goed geaard zijn. Dit laatste lukte alleen niet helemaal aangezien alle behuizingen die ik heb gebruikt van plastic zijn. Hierop valt niks te meten en deze hebben ze dus ook gewoon overgeslagen. :) Alleen een paar dingen die wel van metaal waren (motor, lader en contacten van laadinlet) hebben ze wel kunnen meten.

Na al deze metingen was het eigenlijk al bijna zeker dat de quad door de keuring zou komen. Alles was getest en ze hebben niks verkeerds kunnen vinden, ze waren zelfs onder de indruk hoe het allemaal in elkaar zat en hoe ook alles perfect was afgeschermd. Heb de beruchte testpin of testvinger die ze normaal gebruiken om te kijken of ergens spanning op staat nog niet eens gezien.

Maar toen wou de keurmeester toch ook nog even een rijtest doen voor het weggedrag te testen, de topsnelheid te bepalen en kijken of de tachometer goed geijkt is. Nu wist ik al dat de motor nog steeds problemen heeft met de temperatuur en het was vandaag al erg warm. De motor werd dus ook al snel te warm en de keurmeester moest dus steeds even wachten om de motor af te laten koelen. Was er echt bang voor dat hierdoor de keuring misschien toch nog slecht zou aflopen. Maar nee hoor, ook dit ging gewoon goed. :) Heb uitgelegd dat ik dit uiteraard ga oplossen door actieve koeling op de motor te plaatsen. Maar hij had er ook wel vertrouwen in, hij heeft voor de rest niets kunnen vinden wat fout was.

Wel was er nog een klein iets waar ik ook nog even naar moet kijken. Schijnbaar geeft de tachometer vanaf zo'n 90 km/u de dubbele snelheid aan. Heb dit zelf nog niet gezien aangezien ik de topsnelheid zelf nog niet heb kunnen bereiken. Ik denk dat het magneetje van de snelheidssensor niet helemaal op de juiste plek zit waardoor de sensor hem op hoge snelheid 2 keer ziet. Ook dit had misschien voor een afkeur kunnen zorgen maar aangezien de tachometer voor de rest prima de snelheid aangaf en ook goed geijkt was vond de keurmeester het schijnbaar toch goed. Of misschien reed hij toch gewoon echt 190 km/u? :D

E-Streetquad Quad is goedgekeurd!


Uiteindelijk zei hij dat ik de quad weer terug op de aanhanger kon zetten. En toen wist ik het eindelijk zeker, de quad is goedgekeurd! :D Na de 2,5 jaar die ik eraan heb gewerkt is dan toch eindelijk mijn geduld beloond en is het einddoel om de quad legaal op de weg te krijgen gelukt. Ben hier echt heel blij mee en zal deze dag niet snel vergeten. Het is nu nog even wachten op het nieuwe kentekenbewijs, deze zal wel binnen 5 werkdagen komen. Dan kan ik eindelijk eens lekker gaan rijden. :)

Deze foto's hebben we nog even gemaakt op de terugweg, we kwamen nu echt met een heel blij gevoel naar huis. :D

E-Streetquad Quad is goedgekeurd!


E-Streetquad Quad is goedgekeurd!