Blog / Controller en motor test

E-Streetquad Controller en motor test

Controller en motor test

Geplaatst op 9 maart 2013 om 22:06 u
Categorie: Controller, Elektromotor
Geplaatst op 9 maart 2013 om 22:06 u
Categorie: Controller, Elektromotor

Vandaag even een testopstelling gemaakt om te kijken of de controller en motor het goed doen. Controller eerst even helemaal ingesteld via mijn computer, gaat erg makkelijk en is ook duidelijk aangegeven wat je allemaal aanpast. Even wat kabeltjes uit de oude kabelboom geknipt, had niks anders liggen. Ook maar even voor de zekerheid contactslot ertussen gezet voor in en uit te schakelen.

E-Streetquad Controller en motor test


Alles werkt gelukkig perfect. Heb ook even een kort filmpje gemaakt dat je kunt zien dat de motor draait. Bij inschakelen van de controller moet je altijd even wachten voordat je de motor kunt aansturen zodat de condensatoren eerst wat geladen worden. Is namelijk niet goed voor ze als er direct hoog voltage op zou komen te staan. Daarna worden de contactors (grote relais) gesloten, kan de motor worden aangestuurd en kan je dus 'rijden'.


Sorry dat het zo kort is, had nog iets langer maar is iets mis gegaan met filmen. Dit is trouwens met 2 12V accu's in serie, dus 24V. Maar in de controller heb ik een limiet gezet van 13V 10A voor de motor. Dit omdat ik maar die dunne Chinese kabeltjes gebruik. Maar moet zeggen dat ik met 1 hand de motor al lastig kon tegenhouden als ik de hall sensor vol open deed zetten, dus kon al goed merken dat er meteen veel koppel is. Ik zag wel 16V naar de motor gaan en 18A dus de limiet werkt niet helemaal perfect. Dit is dus 288W (0,288kW). Nog moeilijk om voor te stellen hoe het met 25+kW zal zijn maar het ziet er dus goed uit.