Blog / Motor is eindelijk hier

E-Streetquad Motor is eindelijk hier

Motor is eindelijk hier

Geplaatst op 6 maart 2013 om 22:07 u
Categorie: Elektromotor, Onderdelen
Geplaatst op 6 maart 2013 om 22:07 u
Categorie: Elektromotor, Onderdelen

Vandaag een pakket van 18kg gekregen, wat zou dat toch zijn.

E-Streetquad Motor is eindelijk hier


Eindelijk dus de motor gekregen van LMC Ltd., met nog wat andere belangrijke onderdelen.
Zie hier de motor, vind het toch wel bijzonder dat je uit zo'n kleine motor zoveel vermogen kunt halen. Maar is toch best zwaar voor het formaat, weegt 11kg.

E-Streetquad Motor is eindelijk hier


En dan nog de andere onderdelen.

E-Streetquad Motor is eindelijk hier


Links 2 contactors (grote relais) voor de + en - naar de motor om te kunnen wisselen, voor achteruit te kunnen rijden dus. Veel groter dan verwacht, even kijken dus waar ik deze het beste kan gaan plaatsen.
Bovenaan de noodschakelaar met slot, met een druk op de knop zal de 72V naar de controller uitgeschakeld kunnen worden. Voor het geval ik de controller niet uit krijg via 12V (contactslot/killswitch) als eens iets mis zou gaan. Of voor veilig onderhoud. Sleutel nodig om weer in te schakelen.
Onderaan nog een contactor, deze had ik eigenlijk eerst voor met een andere controller. Bij de controller die ik nu heb zitten er al 2 ingebouwd. Maar heb hem voor de zekerheid toch maar in de bestelling laten staan. Ben van plan deze nu in het midden van het accupakket te gaan gebruiken zodat ik wat veiliger kan werken (36V gelijkspanning is een heel stuk veiliger dan 72V).
Rechts de hoofdzekering met houder. Alleen is het weer feest, het past niet. De bouten van de houder zijn net wat te dik, de zekering past er niet op. Komt allemaal uit Engeland dus terug sturen voor een nieuwe gaat lastig worden. Even kijken dus hoe ik dit kan oplossen, anders hier maar gewoon een nieuwe houder kopen.

Eerste wat ik nu ga doen is de achterbrug eraf halen en kijken hoe ik de motor het beste kan bevestigen hierop (krijg hem er zo niet in, net wat te groot voor tussen de buizen door). Kan de motor in ieder geval maar aan een kant bevestigen dus het moet best stevig worden.
Daarna laat ik steunen maken voor de motor en controller en kan ik eindelijk alles gaan bevestigen op het frame en alle kabels gaan leggen. Tenminste tot aan waar de accu's komen want die krijg ik dus over 7 weken ofzo.